WIA HULP

Linda rode trui ontslaghulp
Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Je zou willen dat je nooit in deze situatie terecht was gekomen en gewoon nog gezond was. Je wilt helemaal niet ziek zijn maar helaas is dit toch het geval. Het is mentaal allemaal al zwaar genoeg. Dealen met je gezondheid, dealen met een (ex)werkgever en dealen met het UWV. Je leven staat op zijn kop. 

Het UWV die iets gaat beslissen.

Er komt zoveel op je af en het is doodeng. Het UWV gaat iets over je beslissen of bepalen. Hier hangt je financiële toekomst vanaf. 

Je hoort alleen maar horrorverhalen!

Je hoort alleen maar horrorverhalen en deze kunnen je beangstigen. Je zit ontzettend in de zenuwen voor alles wat komen gaat. Gelukkig is te lezen in de Facebook community dat er ook heel veel positieve ervaringen zijn. Een enkeling heeft echt een slechte ervaring gehad en moet in bezwaar tegen de beslissing. Maar Linda, oprichter van Online Buddies, heeft bijvoorbeeld zelf ook prettige ervaringen gehad met het UWV. Hoe haar WIA keuring verliep lees je hier.

Je hebt meer invloed dan je zelf denkt!

Het is ontzettend belangrijk wat jij zelf vertelt en deelt en dan met name de details. Velen denken dat je geen invloed hebt op het UWV maar dat is niet waar. Bij de Online Buddies vind je diverse blogs die je op weg kunnen helpen. Maar nog beter is een WIA expert die jou helpt de gesprekken bij het UWV voor te bereiden en die optioneel met je mee kan gaan naar het gesprek. Deze hulp bestaat dus gewoon!

Het probleem is dat mensen zich beter voordoen!

Veel mensen doen zich ONBEWUST namelijk beter voor, vergeten bepaalde informatie te delen of schetsen een verkeerd beeld van zichzelf in het gesprek. Ze zijn vaak overvallen door de vragen en raken de draad kwijt. Vaak beseffen ze na het gesprek (telefonisch of fysiek) dat ze nog van alles hadden willen zeggen. ‘Ging het gesprek goed?’ ‘Heb ik het goed gedaan?’ Je kan nu niks meer doen en zal moeten afwachten wat de uitkomst is.

Linda rode trui ontslaghulp

Het is van belang wat jij zelf vertelt!

De kunst is om te zorgen dat je de juiste details verteld bij jouw klachten en beperkingen.
– Ik kan een film kijken met een stapel kussens in mijn rug waarbij ik mijn hoofd en nek ontlast en ontspannen kan liggen.
– Ik kan een trap op lopen maar moet regelmatig 2 keer stoppen om even te resetten omdat mijn benen dan niet meer willen.
– Ik kan fietsen maar alleen als mijn partner mee is en dan is dit een klein blokje om van 500 meter op een elektrische fiets. 

Kortom het is ontzettend belangrijk wat je verteld bij het UWV. Jij hebt invloed op het beeld welke je schetst en dit beïnvloedt zeker de uitkomst van je WIA beslissing.

 

Hulp van een WIA expert!

Wisten we maar eerder van het bestaan hiervan! Er bestaat dus een WIA expert die er helemaal voor de werknemer is. Die jou helpt met alle voorbereidingen en die zelfs mee gaat naar de gesprekken. 

De WIA expert kan jou met de volgende zaken helpen:

h

De WIA Keuring

l

Een WIA herkeuring

WIA bezwaar(check)

Hulp bij de WIA keuring:

Je gaat richting 2 jaar ziekte (of richting einde loonsanctie) en moet WIA gekeurd worden. Hoe werkt het? Een WIA expert helpt jou je helemaal voorbereiden op wat er komen gaat. Telefonisch neem je je situatie door en bespreek je welke vragen je gaat krijgen en wat je wel en niet moet gaan zeggen. 

Hulp bij een WIA herkeuring:

Je kan hier te maken hebben met twee situaties:

  1. Je bent zelf opgeroepen voor een herkeuring of 
  2. Je wilt mogelijk zelf een herkeuring aanvragen. 


Je bent bang dat een herkeuring mogelijk negatieve impact heeft. De WIA expert kan je in beide situaties helpen. Deze kan met je meekijken of het zinvol is een herkeuring aan te vragen en kan je dus helpen tijdens de herkeuring. 

Het UWV is heel duidelijk over situatie wijzigingen, je moet dit altijd doorgeven. Dus is er een nieuw ziektebeeld bijgekomen. Is je situatie verslechterd en kan je thuis steeds minder? Geef dit door! Hoe? Laat de WIA expert je helpen. 

Als je de verandering gaat melden moet er een flink formulier ingevuld worden. Dit is intensief en confronterend. Dit invullen moet echt goed aangepakt worden. Aan de hand van dit formulier kun je opgeroepen worden voor een herkeuring. Je krijgt dan opnieuw een gesprek met de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige. De uitkomst is altijd onzeker. Toenemende klachten zorgen niet altijd voor een hoger percentage afkeuring. 

Linda rode trui ontslaghulp

In bezwaar gaan tegen je WIA beslissing? Verstandig ja of nee?

Je hebt een teleurstellende WIA beslissing ontvangen. Wat nu? Doe ik er wel of niet goed aan om in bezwaar te gaan? De WIA expert kan je helpen of het verstandig is om in bezwaar te gaan. Hoe fijn is het dat iemand je kansen kan inschatten zodat jij je geen zorgen hoeft te maken.

Review

” Onze ervaring tot nu toe is dat je een empathisch  persoon bent die het voor ons opneemt tegen een overheidsinstantie. Waar wij de energie er kunde niet voor hebben en ons er bij neer gelegd , heb jij je tanden erin gezet en ga je ervoor. Dus ga zo door, wij zijn je dankbaar.”

Uitkomst van min 35 naar 80-100 met terugwerkende kracht

“Ik heb je hulp enorm gewaardeerd. Je stond altijd klaar als ik je nodig had en je reageerde altijd heel snel. Ik vind je een positief fijn mens en voelde mij door jou echt gehoord. “

Uitkomst IVA

“Het was een goed gesprek dinsdag de 30e en de arts was top! Waren er meer zoals hem. De voorbereiding heeft ons heel erg geholpen. Zeer dankbaar zijn we dat je de tijd en ruimte nam om ook aanwezig te zijn bij het gesprek. Hebben wij beiden heel erg gewaardeerd. Als wij het niet meer wisten, dan had jij een goede vraag of opmerking.”

Uitkomst 80-100%

“Van mijn kant heel erg bedankt voor jouw fijne begeleiding, dat heb ik ten zeerste gewaardeerd.”

Uitkomst hoger arbeidsongeschiktheidspercentage

Kies onderstaand voor een van onze specialisten:

Nicoline van Klaveren

Nicoline van Klaveren

Nicoline van Klaveren heeft meer dan 15 jaar ervaring met WIA en UWV. Ze is WIA expert, arbeidsdeskundige en bezwaarspecialist. Op dit moment kan Nicoline je helpen via twee zeer betaalbare bel opties. Je kan een call inplannen waarbij je haar alles kunt vragen over ieder stuk van WIA , hulp bij het indienen van jouw online dossier bij je WIA aanvraag, of je kan een call inplannen waarbij ze je specifiek gaat helpen voor bereiden op je gesprek bij de verzekeringsarts zodat je helemaal voorbereid daarheen gaat en precies weet wat je kunt verwachten en wat je wel en juist niet moet zeggen.https://leanz.nl/hulp-nodig/ 

Beroepsvereniging SSZ Advocaten

Beroepsvereniging SSZ Advocaten

We hebben een specialistische beroepsgroep van Sociale zekerheidsrecht advocaten die betrouwbaar zou moeten zijn doordat deze advocaten allemaal getoetst worden op aantal zaken en kwaliteit. Deze heeft grote landelijke dekking. Dus mocht je het fijn vinden om iemand persoonlijk in de buurt te zoeken dan kan je kijken of hier iemand voor je tussenzit. Wij hebben enkel ervaring met Rudolf van der Ham. https://www.ssz-advocaten.nl/