WIA HULP

Linda rode trui ontslaghulp

Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Je zou willen dat je nooit in deze situatie terecht was gekomen en gewoon nog gezond was. Je wilt helemaal niet ziek zijn maar helaas is dit toch het geval. Het is mentaal allemaal al zwaar genoeg. Dealen met je gezondheid, dealen met een (ex)werkgever en dealen met het UWV. Je leven staat op zijn kop. 

Het UWV die iets gaat beslissen.

Er komt zoveel op je af en het is doodeng. Het UWV gaat iets over je beslissen of bepalen. Hier hangt je financiële toekomst vanaf. 

Je hoort alleen maar horrorverhalen!

Je hoort alleen maar horrorverhalen en deze kunnen je beangstigen. Je zit ontzettend in de zenuwen voor alles wat komen gaat. Gelukkig is te lezen in de Facebook community dat er ook heel veel positieve ervaringen zijn. Een enkeling heeft echt een slechte ervaring gehad en moet in bezwaar tegen de beslissing. Maar Linda, oprichter van Online Buddies, heeft bijvoorbeeld zelf ook prettige ervaringen gehad met het UWV. Hoe haar WIA keuring verliep lees je hier.

Je hebt meer invloed dan je zelf denkt!

Het is ontzettend belangrijk wat jij zelf vertelt en deelt en dan met name de details. Velen denken dat je geen invloed hebt op het UWV maar dat is niet waar. Bij de Online Buddies vind je diverse blogs die je op weg kunnen helpen. Maar nog beter is een WIA expert die jou helpt de gesprekken bij het UWV voor te bereiden en die zelfs mee kan gaan naar het gesprek. Deze hulp bestaat dus gewoon!

Het probleem is dat mensen zich beter voordoen!

Veel mensen doen zich ONBEWUST namelijk beter voor, vergeten bepaalde informatie te delen of schetsen een verkeerd beeld van zichzelf in het gesprek. Ze zijn vaak overvallen door de vragen en raken de draad kwijt. Vaak beseffen ze na het gesprek (telefonisch of fysiek) dat ze nog van alles hadden willen zeggen. ‘Ging het gesprek goed?’ ‘Heb ik het goed gedaan?’ Je kan nu niks meer doen en zal moeten afwachten wat de uitkomst is.

Linda rode trui ontslaghulp

Het is van belang wat jij zelf vertelt!

De kunst is om te zorgen dat je de juiste details verteld bij jouw klachten en beperkingen.
– Ik kan een film kijken met een stapel kussens in mijn rug waarbij ik mijn hoofd en nek ontlast en ontspannen kan liggen.
– Ik kan een trap op lopen maar moet regelmatig 2 keer stoppen om even te resetten omdat mijn benen dan niet meer willen.
– Ik kan fietsen maar alleen als mijn partner mee is en dan is dit een klein blokje om van 500 meter op een elektrische fiets. 

Kortom het is ontzettend belangrijk wat je verteld bij het UWV. Jij hebt invloed op het beeld welke je schetst en dit beïnvloedt zeker de uitkomst van je WIA beslissing.

Hulp van een WIA expert!

Wisten we maar eerder van het bestaan hiervan! Er bestaat dus een WIA expert die er helemaal voor de werknemer is. Die jou helpt met alle voorbereidingen en die zelfs mee gaat naar de gesprekken. 

De WIA expert kan jou met de volgende zaken helpen:

h

De WIA Keuring

l

Een WIA herkeuring

WIA bezwaar(check)

Hulp bij de WIA keuring:

Je gaat richting 2 jaar ziekte (of richting einde loonsanctie) en moet WIA gekeurd worden. Hoe werkt het?

– Je krijgt vooraf 6 video’s die je van allemaal belangrijke basis informatie voorzien. En dit allemaal in begrijpelijke jip en janneke taal. Zo weet je alvast wat er op je af gaat komen.  

– De WIA expert bewaakt samen met jou wanneer jullie het UWV in gebreke kunnen gaan stellen. Hierdoor wordt je vaak sneller geholpen. 

– Zodra de uitnodiging voor het gesprek met de verzekeringsarts binnen is ga je samen met de WIA expert het gesprek voorbereiden. Jullie gaan samen beslissen wat je wel en vooral ook niet moet zeggen. 

– De WIA expert gaat met je mee naar het gesprek met de verzekeringsarts. Vaak ben je na dit gesprek moe en ga je snel naar huis om van alles bij te komen. 

– 1-2 dagen na het gesprek met de verzekeringsarts heb je telefonisch contact met je WIA expert zodat jullie het gesprek kunnen bespreken en je de vragen die je nog hebt nogmaals kunt stellen. 

– Daarna komt er vaak een telefonisch gesprek met een terugkoppeling van de arbeidsdeskundige. Deze vertelt welk passend werk zij/hij nog heeft kunnen vinden. Vaak wordt er ook gedeelt wat de uitkomst van je WIA afkeuringspercentage kan zijn.

– Je WIA beslissing komt binnen en deze stuur je aan je WIA expert. Die neemt de beslissing grondig door en kijkt of alles wel juist op papier staat. Dat bespreken jullie samen. De WIA expert legt je uit wat je WIA beslissing inhoudt en betekent.

– Mocht het resultaat tegenvallen dan bespreken jullie samen of het verstandig is om in bezwaar te gaan. Je WIA expert kan dit bezwaar samen met jou doen. 

– Het is nu, je WIA beslissing is definitief of je gaat mogelijk in bezwaar. Je ontslag na 2 jaar ziekte zal nu volgen. Deze kan dus ook parallel aan een bezwaar lopen. 

Kosten van dit traject: € 995,00 incl btw.


Dit bedrag kan ook in 4 termijnen van € 248,75 of in 10 termijnen van € 99,50 betaald worden. In sommige gevallen wil je werkgever dit voor je betalen en/of kunnen ze dit declareren bij hun verzekering. De WIA expert heeft een mailsjabloon welke je aan je werkgever kunt sturen.

Hulp bij een WIA herkeuring:

Je kan hier te maken hebben met twee situaties:

 1. Je bent zelf opgeroepen voor een herkeuring of 
 2. Je wilt mogelijk zelf een herkeuring aanvragen. 


Je bent bang dat een herkeuring mogelijk negatieve impact heeft. De WIA expert kan je in beide situaties helpen. Deze kan met je meekijken of het zinvol is een herkeuring aan te vragen en kan je dus helpen tijdens de herkeuring. 

Het UWV is heel duidelijk over situatie wijzigingen, je moet dit altijd doorgeven. Dus is er een nieuw ziektebeeld bijgekomen. Is je situatie verslechterd en kan je thuis steeds minder? Geef dit door! Hoe? Laat de WIA expert je helpen. 

Als je de verandering gaat melden moet er een flink formulier ingevuld worden. Dit is intensief en confronterend. Dit invullen moet echt goed aangepakt worden. Aan de hand van dit formulier kun je opgeroepen worden voor een herkeuring. Je krijgt dan opnieuw een gesprek met de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige. De uitkomst is altijd onzeker. Toenemende klachten zorgen niet altijd voor een hoger percentage afkeuring. 

Linda rode trui ontslaghulp
Linda rode trui ontslaghulp

Hoe werkt het?

 • De WIA expert neemt je dossier onder de loep en schat je kansen in. 
 • Je krijgt advies wat je moet doen. 
 • Je krijgt hulp bij het invullen van het wijzigingsformulier. 
 • Duurt de reactie van het UWV te lang dan stuurt de WIA expert samen met jou de ingebrekestelling aan het UWV. Dit zorgt er vaak voor dat je sneller geholpen wordt. 
 • Zodra je uitgenodigd wordt op gesprek bij het UWV dan gaan jullie dit gesprek samen voorbereiden zodat je precies weet wat je wel en niet moet zeggen. 
 • De WIA expert gaat mee naar het gesprek met de verzekeringsarts. 
 • De WIA expert bespreekt het gesprek na met je en je kunt al je vragen stellen. 
 • Zodra je WIA beslissing binnen is stuur je deze aan je WIA expert en die neemt alles door om te kijken of deze recht doet aan de situatie. 
 • Indien nodig bespreekt de WIA expert met je of jullie in bezwaar moeten gaan. De WIA expert kan je helpen met het bezwaar. 
 • De WIA expert legt uit wat de beslissing inhoudt voor jou. 

Kosten van dit traject: € 995,00 incl btw.
Dit bedrag kan ook in 4 termijnen van €248,75 of in 10 termijnen van € 99,50 betaald worden.

In bezwaar gaan tegen je WIA beslissing? Verstandig ja of nee?

Je hebt een teleurstellende WIA beslissing ontvangen. Wat nu? Doe ik er wel of niet goed aan om in bezwaar te gaan? De WIA expert kan je helpen of het verstandig is om in bezwaar te gaan. Hoe fijn is het dat iemand je kansen kan inschatten zodat jij je geen zorgen hoeft te maken.

De uitkomst van de bezwaarcheck?

Start met de bezwaarcheck alvorens je echt het bezwaar traject opstart! De kosten hiervan zijn € 295,00 incl btw. De WIA expert stelt namens jou pro forma bezwaar in en vraagt alle stukken op. Je weet dan waar je aan toe bent en je kansen worden ingeschat en in een duidelijke rapportage is geschreven, de uitleg waarom iets geen of wel kans van slagen heeft.

Als de WIA expert beslist dat een bezwaar niet verstandig is dan reken je dus enkel deze bezwaarcheck kosten af. Je pro forma bezwaar wordt officieel ingetrokken.

Als de WIA expert en jij beslissen om het bezwaar echt op te starten dan hoef je de kosten voor de check niet te betalen. Je gaat dan over naar het bezwaar pakket. In bezwaar gaan is een intensief traject wat veel tijd kost. 

Hoe werkt het uitgebreide bezwaar traject:

 1. Het pro forma bezwaar wordt ingestuurd zodat je voldoet aan de eisen om nog tijdig een bezwaar door te kunnen zetten en op te starten. Hiermee worden direct alle stukken opgevraagd. 

2. Dan wordt de bezwaarcheck uitgevoerd en beslissen partijen samen of jullie het uitgebreide bezwaar echt gaan doen. Zo ja dan ga je door naar onderstaande punten. 

3. Alle opgevraagde stukken worden helemaal doorgespit. De bezwaarpunten worden in kaart gebracht. Als er aanvullende informatie nodig is, dan wordt dit bij je opgevraagd. 

4. De WIA expert schrijft een bezwaarschrift helemaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Dit wordt aan je voorgelegd om het nogmaals door te nemen en eventueel aan te vullen als belangrijke informatie niet is meegenomen in het bezwaar.  

5. Al het contact met het UWV doet de WIA expert voor jou zodat jij er geen last van hebt. De WIA expert zal UWV ook vragen om het contact zoveel mogelijk via haar te laten lopen

6. Soms is het nodig om deel te nemen aan een hoorzitting. Dat is altijd samen met de WIA expert. 

7. Als de beslissing op bezwaar komt, dan wordt ook deze weer volledig doorgenomen. 

De kosten van dit traject zijn €1.295,00 incl btw. (als je een bezwaarcheck hebt laten uitvoeren dan zijn stap 1 en 2 al uitgevoerd) Als het UWV je gelijk geeft dan krijg je een deel van deze kosten terug. Op dit moment is dat € 534,00. Daarmee zou het bezwaar je dus € 761,00 kosten. 

Linda rode trui ontslaghulp

Onze WIA Expert

Onze WIA expert is Nicoline van Klaveren (51 jaar jong). Ze heeft al meer dan 15 jaar ervaring met de WIA en het UWV. Ze is van origine arbeidsdeskundige en bezwaar specialist. Ze heeft al duizenden WIA dossiers beoordeeld en ziet dat dit helaas ontzettend vaak fout gaat en mensen geen eerlijke beoordelingen krijgen. Daarom wil zij werknemers bijstaan om de kans op een eerlijke WIA beslissing te vergroten. Online is er bijna niks te vinden voor werknemers. En dit moet anders vindt zij. Daarom heeft ze een Youtube Kanaal vol video’s en een eigen website www.wiaexpert.nl vol met blogs en tips in begrijpelijke taal. Zij staat te popelen om jullie, Online Buddies, te helpen in deze stressvolle periodes omdat zij iedereen rust gunt en betrouwbare hulp voor jou.   

Vul onderstaand contactformulier in zodat de WIA expert gratis en vrijblijvend contact met je kan opnemen. Het is slim om even aan te geven in het formulier welke hulp je mogelijk nodig hebt en of waar je staat in je langdurig ziektetraject. De intake duurt maximaal 30 minuten. 

Review

” Onze ervaring tot nu toe is dat je een empathisch  persoon bent die het voor ons opneemt tegen een overheidsinstantie. Waar wij de energie er kunde niet voor hebben en ons er bij neer gelegd , heb jij je tanden erin gezet en ga je ervoor. Dus ga zo door, wij zijn je dankbaar.”

Uitkomst van min 35 naar 80-100 met terugwerkende kracht

“Ik heb je hulp enorm gewaardeerd. Je stond altijd klaar als ik je nodig had en je reageerde altijd heel snel. Ik vind je een positief fijn mens en voelde mij door jou echt gehoord. “

Uitkomst IVA

“Het was een goed gesprek dinsdag de 30e en de arts was top! Waren er meer zoals hem. De voorbereiding heeft ons heel erg geholpen. Zeer dankbaar zijn we dat je de tijd en ruimte nam om ook aanwezig te zijn bij het gesprek. Hebben wij beiden heel erg gewaardeerd. Als wij het niet meer wisten, dan had jij een goede vraag of opmerking.”

Uitkomst 80-100%

“Van mijn kant heel erg bedankt voor jouw fijne begeleiding, dat heb ik ten zeerste gewaardeerd.”

Uitkomst hoger arbeidsongeschiktheidspercentage

Neem contact op!

Stuur gratis een mail of vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op!