In mijn eerder blog vertelde ik hoe ik als housesitter goedkoop de wereld over reis. Maar hoe kom jij aan je allereerste opdracht als housesitter? Ik deel tips voor een goed profiel en help je met dit proces!

Tip: doe eerst wat ervaring op!

Het is eigenlijk net zoals solliciteren. Je nieuwe werkgever vindt het fijn om te weten welke ervaring je hebt en wellicht een van die mensen te bellen om hun verhaal te horen. Dus voordat je je inschrijft op een housesitter platform, is het een goed idee om ervaring op te doen in een bekende omgeving. Vertel in je de mensen in je netwerk dat je beschikbaar bent om op hun huis/huisdier te passen als ze een weekend of langer op vakantie gaan.

Voor jou is het fijn om op deze manier te ervaren hoe het is om andermans huis te verblijven en hun huisdieren te verzorgen. Vind je het toch niks, dan is er geen man overboord. Beter zo, dan dat je ergens in een ander land een paar weken van huis bent en er achter komt dat het toch niet helemaal jouw ding is.

Als je er wel blij van wordt, dan is het goed om de mensen op wiens huis(dier) je past om een referentie te vragen. Vraag of ze het voor je op de mail willen zetten. Enkele zaken die ze hierin kunnen vermelden:

  • Wat was hun hulpvraag?
  • Wat vonden ze van jouw invulling hiervan?
  • Vraag of je hun (voor)namen mag gebruiken om dereferenties in de toekomst online te zetten, wel zo netjes!

Deze referenties zijn de kick-off van jouw (internationale) carrière als housesitter!

Zo maak je een goed profiel aan

Ok, je bent aangemeld op een housesitter platform. What’s next? Een opvallend profiel is, net als een CV wat niet alledaags is, de key om de huiseigenaren ervan te overtuigen dat jij de perfecte oppas bent! Hoe je dat doet? Dat lees je in onderstaande tips om een professioneel profiel te schrijven! Trek meteen de aandacht in je kopregel, door daarin te vertellen wat jou uniek maakt, zoals:

“Ik ben flexibel en een housesitter met een groot hart voor honden. Ik ben regelmatig in Nederland op zoek naar nieuwe opdrachten om furry friends te maken.”

Wie ben je?

In de rest van je profiel ga je wat meer vertellen over jou als persoon. Zoals wat je dagelijks doet, heb je een baan, hou je van bepaalde landen of stedenen wat typeert jou, waar kan de huiseigenaar zijn voordeel mee doen? Ben je flexibel in of juist buiten vakantieperiodes?Heb je liefde voor tuinieren?

Zelf vertel ik niet direct iets over mijn chronische hoofdpijn, omdat dit weinig tot geen invloed heeft op mijn housesit. Als dit bij jou wel het geval is, gebruik deze ruimte dan om er alvast beknopt iets over te vertellen. Benadruk ook vooral hoe jij hier in je dagelijkse leven mee omgaat en neem daardoor alvast de denkbeeldige drempels weg bij de huiseigenaar.

Vertel over je liefde voor dieren

Als je op huizen met huisdieren wil gaan passen, dan is het voor de huiseigenaar heel fijn om te weten welke ervaring je hebt en met welke dieren. Heb je zelf altijd huisdieren gehad, of bepaalde dieren eerder al verzorgd? Is er al eens een dier ziek geworden tijdens je verblijf? Vertel hierover en wat voor actie je hebt ondernomen. Dit geef huiseigenaren vertrouwen en laat zien dat jij je verantwoordelijkheid neemt en om kan gaan met lastige situaties.

Geen goed profiel zonder foto’s

Het is fijn om een gezicht bij het verhaal te hebben, dus voeg minimaal 2 foto’s toe waar je zelf op staat. Het liefst foto’s van eerdere oppas adressen, waar je bijvoorbeeld met een van de huisdieren op staat. Of die je eigen huisdieren natuurlijk!

Vergeet je referenties niet!

Deel in je profiel natuurlijk ook (quotes uit) de lovende referenties die je eerder hebt gekregen. Dit is je kans om te pronken met je ervaring en te laten zien dat je betrouwbaar bent! 

Wil je meer lezen over housesitting?

Ga dan naar mijn website www.housesitterhub.nl om meer blogs en tips te lezen en/of opdrachten te krijgen!

Geschreven door Online Buddie: Yvonne