ONTSLAGHULP

Linda rode trui ontslaghulp

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je langdurig ziek bent en benieuwd bent hoe het straks allemaal gaat verlopen met een mogelijk ontslag. We snappen dat het een spannende tijd is. Een wia keuring die op je af komt of al heeft plaatsgevonden. Het UWV die iets over jou gaat beslissen en bepalen. Daarna krijg je ook nog is te maken met een ontslag. Alsof het allemaal nog niet genoeg is. Het is een rouwproces van afscheid nemen van je oude gezondheid en afscheid nemen van je baan, je plekje in de maatschappij. Mocht dit zwaar voelen dan is dat logisch en normaal. Heb je er teveel last van zoek dan professionele hulp en meldt dit bij je dokter. Er gebeurt veel en er komt veel op je af. En je hebt hier allemaal geen verstand van.

We willen je hier wat meer informatie geven over een mogelijk ontslag. Want of je met ontslag kunt hangt van diverse factoren af.

  1. Van het moment van ontslag 
  2. Van je mogelijke WIA uitkomst. 

Ontslag na 2 jaar ziekte hoe werkt dat?

Als er geen loonsanctie is opgelegd dan kun je na 2 jaar ziekte ontslagen worden. Het ontslagverbod wegens ziekte is dan niet meer van toepassing. Ontslag kan via 2 wegen en je werkgever heeft hierin de lead welke weg die kiest. Dit kan via een ontslagvergunning UWV of via een vaststellingsovereenkomst ofwel afgekort de VSO. De voorkeur is eigenlijk altijd de VSO.

In deze blog lees je alles over hoe ontslag na 2 jaar ziekte werkt: https://www.lindasresources.nl/hrblog/ontslag-2-jaar-ziek/hoe-werkt-ontslag-na-2-jaar-ziekte/ Er zit tevens een video in deze blog voor diegene die liever kijken/luisteren dan lezen. 

Er is een loonsanctie opgelegd aan mijn werkgever?

Een loonsanctie betekent dat je werkgever straf heeft gekregen van het UWV. Je WIA beslissing wordt uitgesteld en je mogelijk ontslag daarmee dus ook.

Wat een loonsanctie concreet voor jou inhoudt als werknemer lees je in de blog: https://www.lindasresources.nl/hrblog/ontslag-2-jaar-ziek/wat-betekent-een-loonsanctie-voor-mij-als-langdurig-zieke-werknemer/ Er zit tevens een video in deze blog voor diegene die liever kijken/luisteren dan lezen.

Linda rode trui ontslaghulp

Waarom is mijn voorkeur ontslag middels een vaststellingsovereenkomst?

Omdat je hier eenmalig de unieke kans krijgt in een keer alles goed voor jezelf te regelen. Bij een ontslagvergunning geeft het UWV alleen akkoord of de werkgever mag gaan ontslaan en zegt dat de werkgever de wettelijke transitievergoeding moet uitbetalen. Echter is het maar afwachten of je werkgever het juist berekend. Hier bemoeit het UWV zich verder niet meer mee.

In deze blog lees je alles over waarom je liever een VSO krijgt in plaats van een ontslagvergunning: https://www.lindasresources.nl/hrblog/ontslagwg/hoe-werkt-ontslagvergunning-uwv/ Er zit tevens een video in deze blog voor diegene die liever kijken/luisteren dan lezen. 

Maar valt er dan nog wel te onderhandelen?

De kantonrechtersformule bestaat niet meer. Laat je online dus niet lekker maken. Ook valt er minimaal te onderhandelen omdat er een basisdeal met basisrecht is in deze situatie van een ontslag na 2 jaar ziekte. ECHTER er worden veel fouten gemaakt.

– Verkeerde begin en einddatum bij het bereken van de transitievergoeding. 

– Verkeerde of vergeten emolumenten die meetellen in de basisberekening. 

– Verlofuren die illegaal worden weggeboekt etc etc. 

Kortom wij leveren klanten regelmatig VSO’s die honderden tot duizenden euro’s meer opleveren door fouten op dit vlak. Vergis je hier niet in. We zien meer verkeerde VSO’s na 2 jaar ziekte dan kloppende VSO’s.

Situatie 1. Je WIA beslissing is binnen en je krijgt een VSO

Dit is de situatie die wij het liefste zien en eigenlijk de beste volgorde. Teken niets, vertrouw je werkgever nooit op zijn blauwe ogen (hoe goed de relatie ook is) want ook zij kunnen (per ongeluk) fouten maken. Daarnaast hoort een werkgever je erop te wijzen eigen juridische hulp in te schakelen ;). 

Belangrijkste tip laat je VSO altijd controleren! Een mogelijk partij voor hulp is Linda’s Resources

Zij is tevens ook oprichter van Online Buddies en is zelf ook ooit afgekeurd. Zij begrijpt als geen ander waar je mee te maken hebt en velen Buddies uit de community schakelde haar hulp in met mooie resultaten. Dit leverde vaak extra geld op omdat de transitievergoeding niet goed berekend was of de verlofuren illegaal waren weggeboekt. 

Je wilt geen problemen krijgen met het UWV, daarom moet dit document kloppen en is het zonde om geld te laten liggen omdat in de meeste gevallen de werkgever dit volledig vergoedt krijgt van het UWV. Iemand moet alleen de fout wel ontdekken. Dit controleren wij graag voor je. Gun jezelf deze hulp en rust!

Hoe haar WIA keuring ging lees je hier: https://www.lindasresources.nl/hrblog/ontslag-2-jaar-ziek/de-wia-keuring/

Linda rode trui ontslaghulp
Linda rode trui ontslaghulp

Situatie 2. Je krijgt een VSO in verband met 2 jaar ziekte maar je WIA beslissing is er nog niet

Door de achterstanden bij het UWV komt het steeds vaker voor dat werkgevers haast hebben met het ontslag terwijl de WIA beslissing er nog helemaal niet is. We moeten dan echt inhoudelijk gaan kijken naar je dossier of er toch al mogelijkheden zijn om al met ontslag te kunnen gaan. In sommige situaties kan dit namelijk, maar betrek een specialist erbij. Je kan bijvoorbeeld niet met ontslag gaan terwijl de werkgever nog een loonsanctie opgelegd krijgt. Dit is een voorbeeld waarop wij moeten toetsen of een ontslag al kan. 

Lees in deze blog meer over hoe dit zit: https://www.lindasresources.nl/hrblog/ontslag-2-jaar-ziek/vaststellingsovereenkomst-tekenen-wanneer-mijn-wia-beslissing-nog-niet-binnen/ Er zit tevens een video in deze blog voor diegene die liever kijken/luisteren dan lezen. 

Situatie 3. Mijn werkgever wil mij ontslaan via het UWV

Realiseer je dat ondanks dat er soms nog geen WIA beslissing is, je werkgever je wel alsnog via een UWV vergunning kan ontslaan. Dit ligt weer aan het moment en wat juridische zaken. Besef, dat als je werkgever toch pusht op ontslag dat het dan toch soms beter is wel te starten met de VSO onderhandeling en hier toch op in te gaan. Dus als je werkgever gaat pushen op een ontslag schakel dan hulp in!

Ook via deze weg kunnen er weer fouten gemaakt worden in de daadwerkelijke bedragen die de werkgever gaat uitbetalen via een ontslagvergunning UWV. 

In de blog lees je hier meer over: https://www.lindasresources.nl/hrblog/ontslag-2-jaar-ziek/wat-moet-ik-doen-als-mijn-werkgever-mij-na-2-jaar-ziekte-via-het-uwv-ontslaat/

Linda rode trui ontslaghulp

Ik zit in een tweede spoor en heb mogelijk nieuw werk?

Teken nooit zomaar een nieuw contract. Dit is echt een maatwerk situatie waarbij je je mogelijke ontslag deal na 2 jaar ziekte niet zomaar wilt kwijtraken. Neem altijd contact met ons op als je in deze situatie zit.

Wanneer kunnen wij je helpen met ontslag:

Velen van jullie zoeken al vroegtijdig contact met ons maar wij kunnen je in een vroegtijdig stadium vaak nog niet helpen. Mogelijk heb je wel interesse in hulp tijdens je WIA. Klik dan op het kopje in het menu ‘WIA Hulp’.

Dus ben je pas over een aantal weken of maanden twee jaar ziek dan ben je nog te vroeg voor onze ontslaghulp. Wel hebben we twee bomvolle informatie mails gemaakt. Als je het contactformulier invult en aangeeft deze te willen ontvangen dan sturen we die toe. (Een mail met allemaal WIA informatie en een mail met ontslag informatie.)

Onderstaand hebben we genoteerd wanneer wij je wel kunnen helpen:

R

Jouw WIA beslissing is binnen

Wij kunnen dan namelijk je werkgever gaan vragen om een ontslagvoorstel. Werkgevers mogen mensen nog in slapend dienstverband houden. Er is echter jurisprudentie dat, wanneer een werknemer tijdens een slapend dienstverband om ontslag vraagt, een werkgever hieraan moet meewerken. Vragen om je eigen ontslag kan soms (financiële) nadelen hebben dus overleg dit altijd met ons.

R

Pushen op ontslag

Wij kunnen je helpen zodra je werkgever begint te pushen op ontslag. We kunnen dan of de werkgever van je nek af halen door te vragen even geduld te hebben en de WIA beslissing af te  wachten of we gaan toch al werken aan het klaarmaken van je VSO voor straks. Dit zorgt er vaak voor dat een werkgever dan weer even geduld krijgt. We zijn ‘bezig’ en dat geeft hen rust.

R

Concreet Ontslagvoorstel / VSO

Wij kunnen je helpen zodra er concreet een ontslagvoorstel/VSO over de brug is. Wij toetsen of je al aan deze VSO kunt meewerken of dat deze VSO te vroeg komt.

Je hebt geen advocaat nodig voor je ontslag!

Je hebt absoluut geen advocaat nodig in deze situatie. Zeker als je de relatie niet op het spel wilt zetten doe je er goed aan geen zwaar geschut in te zetten in deze situatie die gewoon nog zakelijk afgehandeld moet worden. Niemand kan er iets aan doen dat je twee jaar ziek bent. Er is geen ‘gevecht’ nodig.

Lees in deze blog meer over hoe dit zit: https://www.lindasresources.nl/hrblog/ontslagwg/heb-ik-perse-een-advocaat-of-jurist-nodig-voor-mijn-ontslag/

Linda rode trui ontslaghulp

Wat kunnen jullie voor mij betekenen in het ontslag?

Allereerst iedereen moet zijn ontslag ALTIJD laten controleren door iemand. Wij zeggen altijd kies een partij waar jij je goed bij voelt en vertrouwen in hebt. Wij hebben diverse pakketten waaruit je kunt kiezen. Wil je dat wij alles alleen controleren of dat wij ook het contact met je werkgever overnemen? Dat bepaald welk pakket je nodig hebt. Zie ⇒ https://www.lindasresources.nl/aanbod-en-tarieven/

Klanten ervaren, rust, steun en toeverlaat!

De klanten die ons inschakelen ervaren rust en vinden de zekerheid dat alles goed gebeurt ontzettend belangrijk zodat zij met een gerust hart kunnen tekenen. Het is vaak voor WIA kandidaten in de toekomst geen vetpot meer en een grote financiële achteruitgang. Het is dan wel fijn om zeker te weten dat je netjes je laatste euro’s krijgt. Gewoon een eerlijk ontslag waarbij je krijgt waar je recht op hebt.

Besef ook dat er nog geld je kant op gaat komen; een transitievergoeding en een eindafrekening van werkgever (vakantie uren, vakantiegeld, 13de maand, bonus etc). Onze hulp is de investering echt waard. Gun deze jezelf. 

Vooraf vragen om juridische kosten?

Wij raden dit af. Waarom? Omdat werkgevers dan heel snel en makkelijk ‘nee’ zeggen. Wanneer wij er dan later in de onderhandeling op terug willen komen en dit opnieuw willen bespreken is het antwoord heel simpel ‘we hebben duidelijk vooraf nee gezegd’ ‘het is iemands eigen keus om dan alsnog jullie hulp in te schakelen’. Terwijl het onderdeel is van ons werk om dit voor je uit te onderhandelen. In principe proberen we dus alles op de werkgever te verhalen. Lukt dit niet dan gaan we naar 50-50. En ieder mogelijk deel die je zelf zou moeten betalen proberen we te verrekenen met je ontslagvergoeding zodat je bruto netto voordeel hebt wat vaak een besparing van 50% is onderaan de streep. Meer info over berekeningen: https://www.lindasresources.nl/aanbod-en-tarieven/

In 90% van de gevallen betaalt de werkgever onze factuur. Het gebeurt echt zelden dat een werkgever helemaal niks wilt, maar we moeten dit toch vermelden omdat het kan gebeuren. Echter gun jezelf goede vertrouwde hulp! Dit is zoveel waard voor je toekomst.

Reviews

Ik ben goed geholpen en juist geadviseerd. Mijn VSO is na onderhandelingen op persoonlijke punten positief aangepast op verzoek van Sanne, en is mijn ontslagvergoeding hoger uitgevallen. Ik zou Linda’s Resources zeker aanbevelen. Ben zeer tevreden.

Amith

Ondersteuner GGZ

Linda heeft mij de hele afhandeling van de afwikkeling van mijn ontslag na 2 jaar ziekte uit handen genomen. En mij daarmee de zekerheid gegeven dat we er alles uit hebben gehaald wat er in zat. Dit geeft zoveel rust, nogmaals dank Linda.

Esther

Verkoopster

Fijne hulp gehad van Linda met het klaarmaken van de VSO na 2jaar ziekte. Linda heeft verstand van zaken, staat altijd voor je klaar en heeft een betere VSO onderhandeld. Erg blij met haar dienst!

Peter

Zorg ervoor dat je iemand inschakeld als je 2 jaar ziek bent en het ontslag staat voor de deur. Juridisch ben ik niet onderlegd en daarom gevraagd of Willianne mij kon bijstaan. Dit heb ik als heel prettig ervaren. Alles werd goed bekeken en het contact met werk werd overgenomen. Dit gaf mij veel rust. Werkgever heeft ook voor de service van Willianne betaald. Ik kan het iedereen aanraden!

Sylvana

Ketencoordinator van zorgorganisatie

In de aanloop naar mijn ontslag na 2 jaar ziekte, twijfelde ik er nog over om juridische hulp in te roepen. Toen we de VSO doornamen, merkte ik dat ik emotioneel reageerde op de inhoud; volgens mij klopte de transitievergoeding niet en ik werd overweldigd door alle details, waarvan ik geen verstand heb.De beslissing om de hulp van Linda in te roepen was toen snel gemaakt en dat was de beste beslissing, die ik kon nemen. Zij heeft de onderhandelingen voor mij gedaan en er veel meer uitgehaald, dan ik had verwacht. Alleen al de transitievergoeding viel 2200 euro hoger uit!. Het was heel fijn om een juridisch adviseur te hebben, die voor mijn belangen vocht. Ik kan het iedereen aanraden.

Maaike

Logopedist

Neem contact op met Linda’s Resources!

Stuur gratis een mail of vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op!

Heb je jouw WIA beslissing al ontvangen?

Heb je al een ontslagvoorstel / VSO ontvangen?