Ik werd ziek. Ik werd zieker. Ik raakte op bed. Ik kwam m’n bed niet meer uit. M’n ogen konden niet lang meer open. Maar ik heb mij niet verveelt.. Hoe kwam ik dan m’n dagen door? Lees het hier!

Lezen

Als je geen last hebt van je ogen kun je lezen. En daarin zijn dan weer heel veel opties. Je kunt boeken lezen die jij leuk vindt. Papieren boeken maar ook op een e-reader. Voordeel van een e-reader is dat je in het donker ook kunt lezen en dat je op je liggend op je zij ook makkelijk kunt lezen. Wil je een abonnement op e-books? Kijk dan eens op bookchoice, storytel en kobo plus.

Je kunt ook op blendle.com actualiteiten lezen en tijdschriften die jou boeien. Lees je graag andere tijdschriften dan zij aanbieden? Kijk dan eens op tijdschrift.nl of readly. Het handigst is daarvoor om een tablet te hebben. Het nadeel van de apps/sites die ik hierboven noem is dat je ervoor moet betalen. Vaak krijg je wel de eerste maand gratis, maak daar gebruik van zou ik zeggen! En houdt het in de gaten, er zijn vaak acties dat je je later nog eens goedkoop aan kunt melden. Een gewoon papieren tijdschrift kan natuurlijk ook, vraag of bekenden tijdschriften die ze uit hebben apart houden voor je. 

Luisteren

Als je moe bent, als je last van je ogen hebt of gewoon liever luistert dan leest, hier wat luister ideeën. Blendle spreekt elke dag actualiteiten in. Bookchoice biedt elke maand 8 boeken aan om te lezen en luisteren. Daarbij heb je dus weinig keus maar het is ook redelijk goedkoop. De meest bekende app voor luisterboeken is Storytel. Een app voor op je telefoon waarbij je ontzettend veel keuze hebt uit luisterboeken en e-books. 

Uiteraard kun je ook muziek luisteren of naar de radio luisteren. En ken je podcasts al? Dat zijn een soort opgenomen radioprogramma’s die je kunt luisteren wanneer het jou uitkomt. Over allerlei onderwerpen. Spotify biedt ze aan maar zoek in je app store eens naar een app voor podcasts en je vindt er genoeg. 

Kijken

Wellicht heb je een tv in de buurt en kijk je graag tv. Mogelijk kun je ook tv kijken op je telefoon of tablet. Er zijn veel apps/sites waarop je on demand films en series kunt kijken. Kijk eens op videoland, netflix en KIJK. Je kunt met een chromecast je video’s casten naar je tv vanaf je telefoon of tablet. 

Sociale contacten

In je bed liggen kan heel eenzaam voelen. Iedereen loopt rond, werkt, doet van alles. En jij? Jij kijkt toe en ligt er naar te kijken. Vraag of er af en toe iemand naast je komt zitten. Bel en whats-app lekker veel. In de periode dat ik op bed leefde heb ik via de gemeente een maatje gehad die met mij kwam kletsen. M’n eigen sociale netwerk had het te druk om een uur naast mij te zitten, maar zo’n maatje had alle tijd voor mij en gaf mij afleiding. 

Andere tips

  • Moet je ook op bed eten? Neem dan een schootkussen of schoottafel. Bijvoorbeeld Ikea verkoopt ze. 
  • Als een tablet, boek of telefoon te zwaar is voor je om vast te houden, kijk dan eens naar een bookseat. Google op die term en je vindt handige kussens om je spullen op te zetten. 
  • Je kunt via je zorgverzekering een hoog-laagbed lenen (gratis) zolang je bedlegerig bent. Echt een aanrader zodat je toch kunt zitten in bed en als je verzorging nodig hebt kan het bed op hun hoogte. Je kunt ook een antidecubitus matras daarbij krijgen, dat voorkomt drukplekken. 

Heb jij wel eens veel in bed moeten liggen? Wat deed jij allemaal om je niet te vervelen? Extra tips zijn altijd welkom!

Geschreven door Online Buddie: Elise