Wat draag je als je een slechte dag hebt? Een saai joggingpak, donkere trui of ga je volledig in het zwart? Heb je op sommige momenten zonder aanwijsbare reden behoefte aan een bepaalde kleur? Pas die kleur dan vooral toe. Kleur kan je stemming en prestaties beïnvloeden. Het geeft je energie wanneer je het nodig hebt. Je hoeft er natuurlijk niet gelijk als een regenboog bij te lopen maar elk klein kleur detail kan je helpen je beter te voelen. Het leven wordt er in ieder geval een stuk vrolijker van. Het enige wat je te doen staat is om te testen of het werkt!

Kleur toepassen

Kleur kun je toepassen in je kleding, interieur en voeding. Als je geen zin of energie hebt om iets aan jezelf te doen en alleen maar in je joggingpak wil rond lopen, maak je outfit dan extra leuk. Draag een sweater in een knalkleur of met een gekke tekst er op. Draag er een leuke print legging onder met een paar funky glittersokken en automatisch tover je een glimlach op je gezicht. Het kan ook dat je spontaan de moonwalk gaat dansen zoals Michael Jackson, maar in beide gevallen absoluut plezier verzekerd! Als je het toch te heftig vindt om kleur in je kleding te dragen dan kan het ook subtiel zoals een gekleurde nagellak, lipstick, mooie sjaal, kleur in je sieraden of ondergoed. Of kleur nu aanwezig of subtiel in je kleding terug komt, het kan voor een groot verschil zorgen hoe jij je op dat moment voelt.

 

Kleur in je interieur

Kleur kun je ook toevoegen aan je interieur. Als je vaak thuis zit is het belangrijk dat je blij bent in je eigen huis waar je veel tijd doorbrengt. Kijk naast de verf op de muren ook naar de meest simpele dingen zoals een vrolijk dekbed, douchegordijn, handdoeken, kaarsen, kussens tot de kopjes en de borden in je keukenkastje. Niet de bloemen en planten in je huis vergeten want daarmee kun je in huis ook veel kleur toevoegen. Ik weet zeker dat als je meer kleur gebruikt in huis dat je een stuk vrolijker door je huis heen loopt!.

Vind je dit enorme onzin of ben je echt niet van kleur in je kleding of interieur, ga je dan te buiten aan die mand mandarijnen die op de keukentafel staat en eet zoveel mogelijk kleur in groente en fruit. Ontzettend gezond en het zorgt gelijk voor een goede dosis energie. Dan bedoel ik dus niet die gekleurde M&M’s, winegums en ontelbare flessen rode wijn … alhoewel je daar ook best vrolijk van
wordt! 😉

Betekenis kleur

Als je door al deze tips er inmiddels bij loopt als een kermis attractie en je huis van boven tot onder volledig in kleur is ondergedompeld, dan is het extra leuk om te weten welke betekenis een bepaalde kleur met zich meebrengt.

Wist je dat rood je in je kracht zet, respect afdwingt en je met beide benen op de grond laat staan? Trek dus vaker die rode jurk of pumps aan, you are fierce! Roze staat voor vrouwelijkheid, romantiek. Mocht je nog single zijn, maak dan de combinatie met rood/roze of cherise. Het schijnt dat mensen sneller naar je toe komen om een praatje te maken. Draag deze kleuren dan is het vanaf nu elke dag Valentijnsdag! Oranje maakt je creatief en laat je nieuwe plannen maken. Goed voor het starten van een nieuw bedrijf. Geel zorgt voor een frisse start, thank God voor Pasen! Groen opent je hart, brengt rust en harmonie. Blauw bevordert de communicatie. Handig als je naar het UWV moet of een lastig gesprek hebt met je werkgever. En paars laat je net even wat breder naar de wereld kijken. Hoe mooi is dat.

Conclusie van al deze tips: kleur geeft energie, maakt het leven leuker en kan je net even helpen om bepaalde doelen te bereiken.

Live your life in color! Het is zeker het proberen waard.

Geschreven door Online Buddie: Anita