Onlangs heb ik een tweedaagse powervrouw training* gevolgd met drie vrouwen met allemaal een andere achtergrond. Vrouwen die hebben besloten om het roer om te gooien door een eigen bedrijf te starten. Vrouwen die alleen nog maar de dingen willen doen in hun leven waar zij blij van worden. Ik ben de training gaan volgen om nog meer kennis op te doen om de weg die ik zelf ben ingeslagen nog meer kracht bij te zetten.  

Stiekem net vakantie 

De training werd gegeven in een sfeervol vakantiehuis in Oudesluis. Er werd ontzettend goed voor ons gezorgd. Het eten was heerlijk en er was genoeg chocolade zodat er overdag met volle focus en aandacht aan de training kon worden besteed ?. In de avond was het tijd voor een borrel en veel foute humor zodat wij elkaar nog beter hebben leren kennen. Kennis en ervaringen met elkaar delen werkt ontzettend motiverend en inspirerend!

Inhoud training

Tijdens de training heb ik theorie, praktische tips en oefeningen gekregen die mij hebben geholpen om nog meer bewust te worden waarom je bepaalde keuzes in je leven maakt. Hoe gedachten en gevoel je gedrag aanstuurt. Waarom je bepaalde stappen wel of niet zet en of je hierdoor wel het leven ten volle leeft zoals jij dat wilt.

Je hebt altijd een keuze hoe JIJ naar jouw leven kijkt

De kern die ik voor mezelf uit de training heb gehaald is dat je altijd een keuze hebt hoe je naar situaties, je leven of je gezondheid kijkt. Helaas heb ik mijn baan in oktober moeten opzeggen omdat het zorgde voor teveel overbelasting en mijn gezondheid hierdoor flink achteruit ging. Nu heb ik de keuze om te bedenken dat mijn werk carrière voorbij is. Dat ik nergens meer goed in ben en dat ik nooit meer iets zal bereiken in het leven. Maar ik heb zelf de keuze gemaakt om te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ik ben een opleiding gaan volgen tot stijlcoach. Daarnaast ben ik bezig met persoonlijke ontwikkeling en deel via online buddies mijn kennis. Op deze manier gebruik ik zelfs nog mijn oude vakkennis over verzuim en arbeidsongeschiktheid om daarmee anderen te helpen. Nu kan ik met respect voor mijn gezondheid goed mijn belastbaarheid testen. Er blijft sowieso iets over waar ik mijn werk van kan maken zodat ik weer kan deelnemen aan de arbeidsmarkt. Dat heeft even tijd nodig, maar ik weet zeker dat ik mijn weg hierin zal vinden.

Mooi nummer ter inspiratie

Tijdens de training werd het nummer “Mooi” van Marco Borsato gedraaid. Voor mij ontzettend waardevol omdat in de periode dat het slechter met mij ging ik door dit nummer positief werd geraakt. Voor mij was het de start om weer de mooie kanten van het leven te gaan zien. Echt een aanrader om even naar te luisteren: Mooi – Marco Borsato

Hoe zie jij het leven? Kies jij er voor om het leven anders te zien? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

*De training werd gegeven door Claudia Coehoorn van JouwTransformatie. Zie ook de link bij inspiratiebronnen: https://jouwtransformatie.nl/

Geschreven door Online Buddie: Anita