Ik heb een leuke tip als de verveling is toegeslagen of als je gewoon iets creatiefs wil doen. Maak je eigen vision board! Een vision board is een verzameling van de dingen die je nog wil doen of bereiken in je leven. Je kunt een vision board maken van hoe jij je leven ziet over vijf jaar. Maar je kunt ook heel gericht een vision board maken. Bijvoorbeeld een bepaald onderwerp zoals je droombaan of het huis dat je altijd hebt gewild. Het maken van een vision board zorgt er in ieder geval voor dat je weer bewust wordt van wat je graag wil en wat je dromen zijn. Hang je vision board aan de muur, kijk er elke dag even naar en wie weet komen al je dromen wel uit!  

Wat heb je nodig?

Een groot vel papier (A3), een stapel tijdschriften, lijm en een schaar. Heb je niet direct een stapel tijdschriften bij de hand? Vraag aan familie en vrienden of zij tijdschriften voor je willen bewaren. Je kunt ook langs de tandarts, kapper of huisarts gaan en vragen of zij nog oude tijdschriften hebben liggen die zij anders weg zouden doen.
Als je genoeg materiaal hebt verzameld bedenk dan waar je vision board over moet gaan en ga aan de slag! Knip zoveel mogelijk beelden en teksten uit die je aanspreken. Denk niet teveel na en ga vooral op je gevoel af. Ook als het heel onzinnig is gewoon uitknippen. Het kan zijn dat als je het eenmaal hebt opgeplakt dat er toch nog een achterliggende betekenis naar boven komt die je eerder niet zag.
Probeer om zoveel mogelijk beeld in plaats van teksten te gebruiken. Beeld dwingt je om na te denken. Misschien herken je wel een rode draad of richting voor jezelf in de dingen die op je vision board staan? Het schijnt dat het brein beelden beter opslaat en herkent. Dus stel jij maakt een vision board van je droomhuis en je komt een huis tegen dat er op lijkt dan denkt jouw brein: JA dat huis wil ik!

Wat is er uit gekomen van mijn eigen vision board?

Ik heb vijf jaar geleden een vision board gemaakt van de dingen die ik op dat moment graag zou willen doen. Heel laagdrempelig en totaal niet met een serieuze insteek. In die tijd kon ik vanwege mijn gezondheid niet veel doen dus ik had voornamelijk de behoefte om veel fun dingen op mijn vision board te plakken. Op mijn vision board had ik een tropisch eiland geplakt, steden waar ik graag naar toe wilde gaan, mijn droomhuis, concerten, festivals, een fles champagne, restaurants, een luxe auto, een styling opleiding en werk dat voldoening zou geven. Er stond nog veel meer op maar dan kan ik nog wel even doorgaan…

Nu vijf jaar later, heb ik al veel dingen van mijn vision board gedaan. Ik ben op vakantie geweest naar een aantal landen die op mijn vision board stonden. Ik heb een aantal leuke concerten en festivals bezocht. Ook ben ik in de afgelopen jaren van baan gewisseld en ben ik nu op zoek naar werk dat echt bij mij past. Ik heb een styling opleiding gedaan wat ik anders nooit zo bewust had ondernomen. Ik heb een nieuwe auto gekocht…niet zo luxe als op mijn vision board, maar wel mijn eigen auto! Inmiddels loop ik alle restaurants af in de hoop dat ik toch ooit nog eens een echte masterchef word .(Ik acht de kans helaas zeer klein haha). Last but not least heb ik ook nog tickets voor een champagne festival in Amsterdam gekocht. Hoe toevallig dat ook deze passie weer kan worden vervuld!

Stop nooit met dromen!

Mijn droomhuis laat nog even op zich wachten, zoals nog wel een aantal andere dingen die ik op mijn vision board had geplakt. Maar goed je moet nog wat te wensen over hebben. Conclusie is dat als je bewust wordt van wat je graag wil, je je daar onbewust op gaat focussen. Dan zul je het ook gaan herkennen en grijp jij je kans op het moment dat het kan.

Dus ook al lijken sommige dromen nog ver weg, blijf er altijd in geloven!   

Geschreven door Online Buddie: Anita