Over OnlineBuddies

Waarom OnlineBuddies?

Linda en Anne Zwanenburg, zussen met allebei dezelfde spierziekte, hebben OnlineBuddies opgericht om chronisch zieken en/of arbeidsongeschikten met elkaar in contact te brengen.

Tijdens onze ervaring met ziek zijn, veel thuis zitten en niet meer kunnen werken in een normale baan, kwamen wij erachter dat dat soms best eenzaam kan zijn. Ook wilden wij toch graag iets doen wat voldoening geeft en waardoor we ons nuttig voelen. Zo is Linda gestart met haar eigen bedrijf LindasResources. Ze deelde ook haar persoonlijke verhaal en kreeg daar veel reacties op van lotgenoten. Zo ontstond het idee om een community op te richten. Het kan lastig zijn gelijkgestemden te vinden en op veel plekken op het internet word je zo droevig van alle ellende en negativiteit. Daarom wilden wij een positieve community, waar men elkaar verder helpt en steunt. Waar je je twijfels en successen en tegenslagen kunt delen, maar iedereen het doel heeft om ondanks omstandigheden toch zijn eigen mogelijkheden te creëren. Iedereen heeft behoefte aan contact en zingeving!

Wat kun je vinden op OnlineBuddies.nl

De OnlineBuddies website is een plek waar (anonieme) blogs gedeeld worden vanuit de community. Vanuit ervaring kunnen we zoveel van elkaar leren! Op deze manier is voor iedereen herkenning en inspiratie te vinden op het vrije internet. Ook verzamelen we een lijst inspiratiebronnen van websites, personen, boeken, podcasts en tv op de inspiratiepagina. Daarnaast verzamelen we in de meldbox kromme regels die onze doelgroep in de weg kunnen zitten.

Wil je niks missen? Volg OnlineBuddies dan op facebook! Naast een publieke pagina die voor iedereen toegankelijk is, zijn er ook besloten lotgenoten groepen. In deze facebook groepen kan je afgeschermd persoonlijke gesprekken voeren, over de blogs, maar ook juist over je dagelijkse leven.

Wil je je graag aansluiten bij de Community of bijdragen aan de blogs of website? Meld je aan voor de facebook groepen of stuur een berichtje via het contactformulier!

Foto: Prisca Visser

Over Linda:

Ik Linda Zwanenburg (1988) kreeg in 2015 mijn spierziekte diagnose en in november 2017 volgde mijn WIA-keuring waarbij ik volledig werd afgekeurd (IVA-uitkering). Dit hele proces van keuringen, werkgevers, verzekeringsartsen, UWV, mentale struggels, fysieke struggels zijn pittig geweest en hierover deelde ik ook persoonlijke verhalen op mijn HR blog LindasResources.nl. Tuurlijk is het niet leuk om iets te hebben en niet alles te kunnen doen wat je zou willen. Maar toch zit de kunst hem erin om er zelf het beste van te maken. Zelf op zoek te gaan naar antwoorden, hulp, medicijnen maar ook mogelijkheden. Probeer te kijken naar wat nog wel lukt of gaat en creëer desnoods je eigen mogelijkheden. Ik zal nooit voor een werkgever kunnen werken, maar ik heb nu wel mijn eigen succesvolle HR blog en HR bedrijf www.lindasresources.nl. En wauw wat krijg ik daar een hoop energie van en dat gun ik iedereen.

Over Anne: 

Ik Anne Zwanenburg (1990) deed in 2009 een aanvraag voor de WAjong die werd afgewezen. Later dat jaar kreeg ik na lang zoeken eindelijk een diagnose voor mijn spierziekte. In 2014 werd mijn tweede aanvraag voor de WAjong goedgekeurd. Ik heb in Delft een bachelor Lucht- en Ruimtevaarttechniek en master Civiele Techniek gehaald. Ik ben ongelofelijk trots dat dat mij gelukt is en ik me sinds 2017 ir. mag noemen. Door omstandigheden zit ik sinds 2018 in de ziektewet. Ik heb mijn passie voor sporten door mijn ziekte ingeruild voor een nog leukere hobby: zingen! Sinds kort leer ik mezelf ook piano spelen. Mijn interesses zijn zo breed dat of ik nu werk of niet, ik altijd iets vind om mezelf bezig te houden!

Foto: Arthur Scheltes